014 63 97 30 info@wzga.be

Update 11 januari 2022

Omikron

11/01/2022

Beste allen,

 

Gisteren mocht ik de nieuwe kaderrichtlijn ouderenzorg vanuit het agentschap zorg en gezondheid ontvangen. Omwille van de kwetsbaarheid van onze bewoners en rekening houdend met de snel oprukkende omikron-variant zijn in de kaderrichtlijn enkele belangrijke wijzigingen aangebracht. Voor onze organisatie betekent dit concreet het volgende:

 

  1. Alle interne en externe (bijv. externe animatoren, beoefenaars niet-medische contactberoepen) zorg- en dienstverleners, vrijwilligers, enz. die in contact komen met de bewoners dragen verplicht een FFP2-mondneusmasker vanaf het betreden van de voorziening tijdens de volledige aanwezigheidsduur. Dit geldt dus voor al onze medewerkers en vrijwilligers zowel intern als extern. Voor bezoekers blijft het dragen van een chirurgisch mondneusmasker verplicht.
  2. Aan bewoners die dit zelf kunnen beheren wordt gevraagd om een mondneusmasker te dragen tijdens verzorgingsmomenten en tijdens bezoekmomenten. Bewoners zullen door ons hierover worden ingelicht en krijgen via onze medewerkers steeds een proper mondneusmasker ter beschikking.
  3. Het verdere test- en quarantainebeleid voor zowel bewoners als medewerkers in het kader van besmetting en hoog risicocontacten is veranderd. Dit beleid is gebaseerd op de vaccinatiestatus en is aangepast aan de interfederale beslissingen. De coördinator van de afdeling waar uw dierbare verblijft is hier goed van op de hoogte. U kan hier bij vragen omtrent dit beleid steeds contact mee opnemen.  
  4. Bezoekers die positief getest werden, kunnen vanaf de staalname of de start van de symptomen minimum 10 dagen (duur isolatieperiode en 3 dagen voorzichtigheid) niet op bezoek komen in onze voorziening.  
  5. Alle bezoekers (ongeacht de vaccinatiestatus) kunnen na een hoogrisicocontact tot en met 10 dagen na het hoog-risicocontact niet op bezoek komen.
  6. Wij willen nogmaals vragen om verantwoordelijkheid op te nemen in het kader van bovenstaande en de hygiënemaatregelen strikt en correct op te volgen (mondneusmaskerplicht, handhygiëne, hoest- en nieshygiëne en verluchting). Kom niet op bezoek wanneer u zich ziek voelt of symptomen hebt van covid-19/omikron.

 

De bezoekregeling blijft momenteel ongewijzigd.

 

We hopen door het strikt naleven van deze maatregelen de besmettingen tot een minimum te kunnen beperken en dit zowel bij onze bewoners, diens familie en naasten en onze medewerkers.  

 

Aarzel niet bij vragen contact op te nemen,

 

Vriendelijke groeten,

 

Sandrine Meynendonckx

Directeur WZGA