014 63 97 30 info@wzga.be

Update 11 november

update 6 11 2

11/11/2020

Beste bewoners, familie en naasten,

 

Ik geef u graag een update in het kader van de besmettingen en de (re)organisatie binnen ons woonzorgcentrum.

Op campus De Vrijheid werden maandag 09/11 alle bewoners die een negatief resultaat hadden op hun vorige test opnieuw getest met uitzondering van de Luifel. We kregen hiervan gisteren de resultaten en jammer genoeg zijn er 18 bewoners die positief hebben getest, de meeste van deze bewoners zijn asymptomatisch. Omwille van het hoge aantal besmettingen hebben we na overleg met het outbreakteam beslist om ook de negatieve bewoners van de Willekom en ’t Geburt in kamerisolatie te plaatsen gedurende 7 dagen. Al deze bewoners zullen opnieuw getest worden op zondag 15/11, wanneer dit resultaat negatief is, kunnen deze bewoners uit quarantaine. Op de Luifel zijn er geen zieke bewoners en geen ziek personeel, we hebben er dan ook voor gekozen om omwille van de problematiek van deze mensen hier niet opnieuw collectief te testen.

Sinds het begin van de uitbraak op campus De Vrijheid zijn er 31 bewoners positief getest. 8 van de positief geteste bewoners hebben geen symptomen (meer) en zijn voldoende lang in quarantaine verbleven, deze zal dan ook deze week worden opgeheven. Jammer genoeg betreuren we 4 overlijdens, we willen de familie en naasten veel sterkte toewensen in deze moeilijke periode.

Al het personeel van campus De Vrijheid werd vandaag opnieuw getest, we verwachten hiervan ten laatste op vrijdag resultaat.

 

Op campus De Lusthoven zijn er sinds de laatste communicatie 7 bewoners positief getest. Al deze bewoners wonen op de Beukenlaan en zijn verhuisd naar de covid-afdeling van deze gang. Sinds het begin van de uitbraak op campus De Lusthoven zijn er 19 bewoners positief getest. Al deze bewoners verblijven op de covid-afdeling op de Beukenlaan. Wanneer deze laatste voldoende lang in quarantaine zijn verbleven en gedurende 72 uur symptoomvrij zijn, zal de kamerisolatie worden opgeheven.

We betreuren hier jammer genoeg 1 bewoner die overleden is. Onze oprechte deelneming voor de familie en naasten.

 

Voor gans WZGA kan er vanaf donderdag 12/11/2020 bezoek plaats vinden en dit in code rood (= 1 bezoeker per week per bewoner). Voor het plannen van deze bezoeken wordt er gevraagd om steeds een afspraak te maken via een coördinator wonen en leven van de campus waar uw dierbare verblijft. Indien u geen afspraak heeft gemaakt kan er geen bezoek plaats vinden. U kan de bezoekregeling en de hieraan gekoppelde afspraken steeds terug vinden op onze website onder COVID-nieuws - bezoekregeling - kleurcodes.

 

We weten dat het moeilijke en bizarre tijden zijn voor zowel bewoners, familie en naasten. We hopen dat jullie het nog volhouden en de moed vinden om door te gaan.

 

Zorg goed voor jezelf en voor anderen,

 

Vriendelijke groeten,

 

Sandrine Meynendonckx

Directeur WZGA