014 63 97 30 info@wzga.be

Update 12 december

Update 2 december 2

12/12/2020

Beste bewoners, familie en naasten,

 

Ik geef u graag een update omtrent de covid-19 situatie in ons woonzorgcentrum. Op campus De Vrijheid werden afgelopen week op afdeling De Willekom twee bewoners positief getest en op afdeling De Luifel testte één bewoner positief. De negatieve bewoners die wonen op een aparte gang van afdeling ’t Geburt werden afgelopen donderdag allemaal opnieuw getest en deze testen waren allemaal negatief. Aankomende week gaan we met het outbreakteam een plan opstellen om de covid-afdelingen op afdeling ’t Geburt en op afdeling de Willekom stilaan af te bouwen. Vanaf 15/12 zijn er op beide afdelingen bewoners waarvan de quarantainemaatregelen mogelijk mogen opgeheven worden, wanneer zij gedurende 72 uur geen symptomen meer hebben vertoond. Jammer genoeg verloren afgelopen week 4 bewoners de strijd tegen het virus. We willen ons innig medeleven betuigen aan de familie en naasten bij dit grote verlies.

Acht medewerkers testten afgelopen week positief op het virus waarvan er zeven ziek thuis zijn. Aankomende week gaan er acht personeelsleden opnieuw aan de slag.

 

Voor campus De Lusthoven moet ik helaas melden dat we een uitbraak hebben. Afgelopen maandag, dinsdag en woensdag testte er telkens 1 bewoner positief op covid-19. Deze bewoners hebben we meteen in quarantaine geplaatst en de andere bewoners van deze afdelingen hebben we in kamerisolatie laten gaan. Op donderdag 10/12 vertoonden er opnieuw een aantal bewoners symptomen welke getest zijn met een sneltest. Zes bewoners bleken besmet te zijn met het virus en dit op drie verschillende afdelingen (Lindelaan, Boslaan en Kastanjelaan). We hebben met het outbreakteam beslist om alle bewoners opnieuw te testen, alsook het personeel. Vandaag hebben we alle resultaten in ons bezit en we hebben jammer genoeg moeten vaststellen dat 31 bewoners bijkomend een positieve test hebben afgelegd. Ook acht personeelsleden werden positief bevonden. We hebben zowel op de Boslaan als op de Lindelaan een covid-afdeling opgericht waardoor de positieve bewoners strikt gescheiden worden van de negatieve bewoners. De negatieve bewoners worden strikt opgevolgd en meteen getest met een sneltest (en bijkomend een reguliere test) bij het voorkomen van symptomen. Woensdag 16/12 worden alle bewoners die afgelopen donderdag negatief testten opnieuw getest.

Zaterdag en zondag wordt er omwille van de reorganisatie van de afdelingen geen bezoek toegelaten. Vanaf aanstaande maandag kan er opnieuw na het maken van een telefonische afspraak bezoek plaats vinden, uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen en dit nog steeds in code rood (= 1 bezoeker per bewoner per week).

 

We hopen dat we het virus kunnen indijken en doen er alles aan om onze bewoners op te vangen en de zorg te bieden die zij nodig hebben.

 

Houd het hoofd koel en uw hart warm,

 

 

Vriendelijke groeten,

 

Sandrine Meynendonckx

Directeur WZGA