014 63 97 30 info@wzga.be

Update 14 juni 2021

update 13 november 1 v2

14/06/2021

Beste bewoners, familie en naasten,

  

Vandaag zaten we opnieuw samen met het outbreakteam om de richtlijnen voor onze organisatie te bespreken. De circulatie van het virus is momenteel in Arendonk zeer laag wat voor ons de doorslag heeft gegeven om over te gaan naar code groen maar toch nog met de nodige voorzichtigheid en een aantal bijkomende maatregelen:

 

Nauwe contacten

Elke bewoner kan vier nauwe contacten (= knuffelcontacten) hebben, dus zonder mondneusmasker en waarbij fysiek contact mogelijk is. Die contacten kunnen tweewekelijks wisselen. De nauwe contacten kunnen samen aanwezig zijn tijdens een bezoekmoment als ze tot hetzelfde huishouden (onder één dak) behoren. Wanneer er onder deze contacten mensen zijn die (nog) niet gevaccineerd zijn, vragen wij toch om nog steeds de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen. Draag dan wel het mondneusmasker en respecteer de nodige afstand.

 

Andere sociale contacten

Daarnaast kan de bewoner bezoek ontvangen van sociale contacten (met respect voor de afstandsregels, de hygiënemaatregelen en het dragen van een chirurgisch mondneusmasker). Het aantal sociale contacten dat de bewoner kan ontvangen, is beperkt tot vier per bezoekmoment en deze contacten kunnen onbeperkt wisselen.

 

Kleinkinderen kunnen terug mee op bezoek komen; kinderen onder de 12 jaar dienen geen mondneusmasker te dragen tijdens het bezoekmoment. Aan kinderen ouder dan 12 jaar wordt wel gevraagd respect te hebben voor de nodige veiligheidsmaatregelen, waaronder ook het dragen van een mondneusmasker. Kleinkinderen tellen wel mee als bezoeker, dus bij het maximum van 4 bezoekers op de kamer.

 

Buiten onze organisatie gelden de richtlijnen zoals bepaald in de interfederale richtlijnen.

 

Home | Coronavirus COVID-19 (info-coronavirus.be)

 

Op onze website kan u steeds de huidige maatregelen terug vinden:

 

https://www.wzga.be/covid-nieuws/update-covid/

 

Wij zijn zeer verheugd te kunnen terug keren naar een relatief normale situatie in onze organisatie. We hopen dat de cijfers de huidige tendens blijven volgen zodat we met zijn allen kunnen genieten van een zorgeloze zomer.

 

 

Vriendelijke groeten,

 

Sandrine Meynendonckx

Directeur WZGA