014 63 97 30 info@wzga.be

Update 16 november

update 13 november 2

16/11/2020

Beste bewoners, familie en naasten,

 

Afgelopen weekend werden alle bewoners die maandag 09/11 negatief hadden getest op campus De Vrijheid opnieuw getest. Het gaat over bewoners van de Willekom en ’t Geburt. Ondertussen zijn alle resultaten bekend; op afdeling Willekom zijn vier bewoners bijkomend positief getest, deze zijn verhuisd naar de covid-afdeling van de Willekom waar nu 15 bewoners verblijven. Op afdeling ’t Geburt zijn er bijkomend negen bewoners positief getest, ook daar hebben we een covid-afdeling opgericht waar alle 15 positieve bewoners van deze afdeling verblijven, één bewoner verblijft momenteel in het ziekenhuis.

Dit maakt dat er momenteel een strikte scheiding is van de negatief geteste bewoners en de positief geteste bewoners. Dit betekent dat de positieve bewoners niet meer in kamerisolatie verblijven en zich vrij kunnen bewegen over de afdeling. De negatief geteste bewoners worden strikt opgevolgd in het kader van eventuele symptomen en worden zeer laagdrempelig getest. De kamerisolatie voor deze bewoners wordt vanaf woensdag opgeheven. Twee bewoners hebben dit weekend jammer genoeg de strijd tegen covid-19 verloren. We willen onze oprechte deelneming betuigen aan de familie en naasten en wensen hen veel sterkte in deze bijzonder moeilijke periode.

 

Op campus De Lusthoven verblijven er nog 14 bewoners op de covid-afdeling van de Beukenlaan. Sinds de laatste communicatie is er één bijkomende bewoner die positief testte en één bewoner is overgebracht naar het ziekenhuis. Vier bewoners hebben ondertussen de covid-afdeling kunnen verlaten.

 

Hou vol en veel goede moed,

 

 

Vriendelijke groeten,

 

Sandrine Meynendonckx

Directeur WZGA