014 63 97 30 info@wzga.be

Update 17/10/21

Campus De Vrijheid

update 611

17/10/2021

Beste bewoners, familie en naasten,

 

Vandaag moet ik jammer genoeg melden dat er een bewoner op Het Geburt (campus De Vrijheid) gisteren ziek is geworden en positief heeft getest op covid-19. We hebben met het outbreakteam overlegd en hebben de bewoners van deze afdeling in quarantaine geplaatst. Deze ochtend zijn alle bewoners van deze afdeling getest en we verwachten de resultaten morgenochtend ten laatste. We zullen de betrokken bewoners en diens familie morgen in de voormiddag contacteren om het resultaat mee te delen. We willen benadrukken dat het risico op besmetting en zware ziektesymptomen aanzienlijk lager is omwille van de hoge vaccinatiegraad in onze organisatie en de derde vaccinatie van onze bewoners.

 

Omwille van bovenstaande hebben we een aantal preventieve maatregelen genomen tot de testresultaten bekend zijn. Concreet betekent dit het volgende:

  • Op afdeling Het Geburt blijven alle bewoners in quarantaine tot de resultaten bekend zijn. Voor bewoners met een negatief resultaat wordt de quarantaine morgen opgeheven. Zij zullen terug getest worden op vrijdag. Indien er bewoners zijn met een positief resultaat blijven deze op de kamer gedurende 14 dagen te tellen vanaf de start van eventuele COVID-19 symptomen of de dag van staalafname (17/10/2021).
  • Afdeling Willekom en Luifel mogen nog bezoek ontvangen, zijnde 2 bezoekers tegelijkertijd en er wordt gevraagd om constant het mondneusmasker te dragen dus ook op de kamer van de bewoners.
  • Bewoners van afdeling Het Geburt mogen geen bezoek ontvangen tot de quarantaine maatregelen zijn opgeheven.
  • Activiteiten met bewoners van verschillende afdelingen zullen voorlopig niet door gaan.

 

Afhankelijk van de testresultaten wordt er bekeken wat het verder beleid is dat er zal gevoerd worden in het kader van de bezoekregeling en eventuele quarantainemaatregelen.

 

Er volgt zo snel mogelijk een nieuwe communicatie,

We houden u op de hoogte.

 

 

Vriendelijke groeten,

 

Sandrine Meynendonckx

Directeur WZGA