014 63 97 30 info@wzga.be

Update 31 december

Update 2 december 2 v2

31/12/2020

Beste bewoners, familie en naasten,

 

Op de vooravond van 2021 geef ik u nog graag een update van de situatie in ons woonzorgcentrum.

Allereerst zou ik willen terug komen op de laatste communicatie van 24/12. Er was wat verwarring bij sommige familieleden in verband met de twee afdelingen van campus De Vrijheid die zijn omgekeerd van rood naar groen. Hiermee werd bedoeld dat de besmette covid-afdelingen (= rode zone) terug werden omgedraaid naar de gewone niet besmette afdelingen (= groene zone). Dit heeft niets te maken met de bezoekregeling waarin nog steeds code rood  Rode bolwordt gehanteerd.

 

Op campus De Vrijheid zijn er deze week geen besmettingen meer bij gekomen en dit zowel bij bewoners als personeel. Twee van de drie afdelingen zijn ondertussen volledig covid-vrij en de meeste personeelsleden zijn terug aan het werk. Vandaag werden de negatieve bewoners op de afdeling voor bewoners met dementie opnieuw getest, het is nu wachten op deze resultaten. Wanneer deze gunstig zijn, kunnen we volgende week bekijken in het outbreakteam of we ook van deze afdeling opnieuw een niet besmette (= groene) zone kunnen maken.

 

Campus De Lusthoven telt de afgelopen week één bijkomende besmetting bij de bewoners. Bij de medewerkers zijn er geen bijkomende besmettingen en de meeste van hen zijn terug aan het werk. Helaas moeten we melden dat er twee bewoners de strijd tegen het virus hebben verloren. We willen de familie veel sterkte toewensen bij de verwerking van dit grote verlies.

Maandag 04/01 zal de quarantaine van de bewoners van de Boslaan worden opgeheven, deze afdeling zal dan opnieuw een niet besmette afdeling worden. Eén bewoner van deze afdeling moet nog langer in quarantaine verblijven en zal op de kamer met de nodige veiligheidsmaatregelen verzorgd worden. Op de andere afdelingen (Kastanjelaan en Lindelaan) zijn er nog bewoners die ziek zijn waardoor we deze momenteel nog niet kunnen omdraaien. Dit wordt telkens tijdens het outbreakteam grondig geëvalueerd en we hopen ook hier snel te kunnen draaien.

 

We zijn verheugd te kunnen melden dat het team welzijn van beide campussen terug activiteiten organiseert op de niet-covid afdelingen. Deze activiteiten vinden plaats op de afdeling zelf of buiten. Wanneer er wordt buiten gegaan, geldt ook daar de regel van vier zoals opgelegd door de Federale overheid.

 

Wanneer een campus terug volledig covid-vrij is, kunnen we bespreken of we kunnen overgaan van code rood naar code oranje in de bezoekregeling maar voorlopig blijft deze in code rood (=  1 bezoek per bewoner per week).

 

Verder rest me nog te zeggen dat we een dikke streep trekken onder 2020. Wat een jaar… te vergelijken met het weer van de afgelopen weken… grijs, af en toe zonnig, een enkele keer stormachtig maar vooral veel binnen-zit weer. We hopen hier in 2021 samen verandering in te kunnen brengen.

 

Ik wens jullie allen een mooi 2021, 365 dagen gevuld met warmte, genegenheid en licht.

 

 

Vriendelijke groeten,

 

Sandrine Meynendonckx

Directeur WZGA