014 63 97 30 info@wzga.be

Update 7 januari & vaccinatie

Update 2 december 3 v2

07/01/2021

Beste bewoner, familie en naasten,

 

Ik geef u graag een update van de situatie in het kader van de covid-19 uitbraak in ons woonzorgcentrum. Bijkomend wil ik u ook informeren omtrent de nakende vaccinatie van onze bewoners.

Op campus De Vrijheid zijn er geen besmettingen meer vastgesteld bij zowel de bewoners als onze medewerkers. De bewoners van de afdeling voor bewoners met dementie (De Luifel) die vorige donderdag werden getest, testten allemaal negatief. Vandaag zijn deze opnieuw getest en wanneer dit opnieuw een negatief resultaat oplevert, kan ook deze afdeling aanstaande maandag terug een niet besmette afdeling worden. Concreet betekent dit dat campus De Vrijheid vanaf dan terug als covid-vrij kan beschouwd worden.

 

Campus De Lusthoven telt deze week geen bijkomende besmettingen bij bewoners. Eén medewerker testte nog positief op het virus en we hebben jammer genoeg afscheid moeten nemen van één van onze bewoners. We wensen de familie veel kracht toe om dit verlies te verwerken.  

Vorige week werd de covid-afdeling op de Boslaan al opgeheven. Deze week was ook de Lindelaan aan de beurt en begin volgende week zal ook de Kastanjelaan opnieuw een niet besmette zone worden. Wanneer dit laatste is gerealiseerd, zal ook campus De Lusthoven als covid-vrij beschouwd worden.

 

Op basis van bovenstaande heeft het outbreakteam deze namiddag beslist om de bezoekregeling vanaf woensdag 13 januari op te schuiven van code rood naar code oranje Afbeelding2.

Dit betekent:

 • De referentiebubbel die de nationale veiligheidsraad oplegt, wordt gehanteerd. Dit betekent concreet 1 vast contact dat op bezoek kan komen, buiten het woonzorgcentrum kan dit met maximum 4 personen.
 • 3 bezoekmomenten per bewoner per week, bezoekmomenten:
  • 10u – 12u
  • 14u – 16u
  • 18u – 20u
  • Afspraak in te plannen met de coördinator wonen en leven van de cluster waar de bewoner verblijft. Afspraken voor het weekend kunnen ten laatste op vrijdag worden door gegeven.
  • De ingang zal geopend zijn tijdens de bezoekmomenten.
 • Bezoek kan doorgaan op de kamer of buiten.
 • 1 bezoeker op de kamer.
 • Was en boodschappen kunnen mee genomen worden naar de kamer.
 • Mantelzorgers en vrijwilligers kunnen taken blijven opnemen.

U kan de volledige bezoekregeling steeds raadplegen op onze website via deze link: Bezoekregeling.

 

Wat betreft de vaccinatie kregen we vanmorgen het heuglijke nieuws dat we onze bewoners kunnen beginnen vaccineren de laatste week van januari.

Op campus De Vrijheid vindt het eerste moment plaats op dinsdag 26/01/2021 en het tweede moment op woensdag 17/02/2021.

Op campus De Lusthoven vindt het eerste moment plaats op maandag 25/01/2021 en het tweede moment op woensdag 17/02/21.

 

We hebben onze bewoners zo maximaal mogelijk geïnformeerd met een persoonlijk gesprek en een folder en zullen bovenstaande vaccinatiedata ook zo snel mogelijk aan hen communiceren. U kan hier de folder vinden zodat ook u deze kan doornemen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u hieromtrent nog bijkomende vragen hebt.

 

Hopend u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben,

 

Vriendelijke groeten,

 

Sandrine Meynendonckx

Directeur WZGA