014 63 97 30 info@wzga.be

Update 28 januari + vaccinatie

vaccinaties

28/01/2021

Beste bewoners, familie en naasten,

 

Naar wekelijkse gewoonte breng ik jullie graag op de hoogte van de gebeurtenissen van afgelopen week. We zijn deze week gestart met de 1ste vaccinatie van onze bewoners en medewerkers op zowel campus De Lusthoven als op campus De Vrijheid. Zoals vorige week aangegeven hebben we op campus De Lusthoven een vaccinatiegraad van 97.5% en op campus De Vrijheid 91.5%. Bij de levering van de flacons heeft de overheid geteld aan 5 dosissen per flacon maar heeft materiaal geleverd voor 6 dosissen. We hebben uit elke flacon dan ook een extra dosis kunnen halen. Dit betekent concreet dat we 109 extra vaccins hebben kunnen toedienen aan mantelzorgers, vrijwilligers, externe medewerkers en zorgverleners uit de eerste lijn (artsen thuisverpleegkundigen, apothekers, kinesisten en ambulancemedewerkers).

 

Op 16 en 17 februari is het tweede vaccinatiemoment gepland, daarna hopen we in ons woonzorgcentrum voldoende immuniteit te hebben opgebouwd om in de toekomst uitbraken te kunnen voorkomen.

 

Beide campussen zijn nog steeds covid-vrij en we hopen dit ook zo te kunnen houden. De bezoekregeling blijft ongewijzigd in code oranje Afbeelding2.

 

 

Vriendelijke groeten,

 

Sandrine Meynendonckx

Directeur WZGA