014 63 97 30 info@wzga.be

Wonen

Charel - Bewoner

Ik heb het geluk samen met mijn vrouw onze thuis te mogen maken in het WZC. In onze grote kamer met uitzicht op het mooie centrum van Arendonk kunnen we in alle rust genieten van onze vrijheid.

De verhuis naar het WZC voldoet helemaal aan onze verwachtingen. “Hier moet je niet werken, maar mag je het wel” J. Ik zie vaak bewoners helpen bij het werken in de tuin of bij het huishouden. Het grote aanbod aan verschillende activiteiten zorgt voor een goed verzet. Ook kan ik dagelijks gaan biljarten in onze ruime cafetaria. Dat is voor mij nu echt de hemel op aarde!

charel de vocht kleur
lentemarkt Bellekens 6

Maria & Christine - Bewoners

Wij zijn beiden afkomstig uit Arendonk en zijn blij dat we nog in ons dorp mogen vertoeven. Onze kamers vormen een gezellige thuis. Het is hier ruim, proper en we  kunnen het leven in Arendonk door onze grote ramen aanschouwen.

We worden hier omringd door goede zorgen. Tijd om ons te vervelen hebben we hier niet. We nemen volop deel aan het leven hier in huis en doen dagelijks een wandeling in de tuin. Wij hebben hier al nieuwe vriendschappen gesmeed.

Het eten is hier ook prima. Onze mening wordt ook gehoord indien we klachten hebben.

Hoe gebeurt een opname?

BEHANDELING VAN DE AANVRAAG TOT OPNAME

Elke aanvraag tot opname wordt individueel onderzocht. Het WZC verzamelt hiervoor alle noodzakelijke administratieve gegevens, inclusief een omschrijving van de medische, verpleegkundige, paramedische en psychosociale noden van de bewoner met de gewenste en noodzakelijke behandelingen. Hieruit dient onder meer te blijken of er bij de bewoner geen tegenindicatie is voor een opname in een woonzorgcentrum. Deze gegevens vormen de basis voor een beslissing tot opname in het WZC.

Er wordt rekening gehouden met de hoogdringendheid van de aanvraag en bijkomend wordt bekeken of de zorgbehoefte van de toekomstige bewoner overeenkomt met de vrije plaats in het woonzorgcentrum. Dwz dat bewoners met een D-profiel worden opgenomen in het huis voor personen met dementie, gebouw Bellekens en personen met ouderdomsproblematieken worden opgenomen in gebouw Vrijheid. Verder wordt er rekening gehouden met de chronologie van datum van inschrijving.

Gaat u over tot inschrijving of hebt u nog vragen?!

Neem vrijblijvend contact op met de dienst opname via  opnamedienst@wzga.be of je kan telefonisch contact opnemen op het nummer 014/44 23 97. Zij helpen u graag verder.

Indien gewenst wordt een afspraak gemaakt voor verdere info en kan er een kamerbezichtiging plaatsvinden. Tevens ontvangt u een informatiemap m.b.t. ons woonzorgcentrum.